آدرس: اصفهان توحید جنوبی ساختمان ژیوار طبقه پنجم واحد ۵۰۵

لوگو دکتر پورقاسمیان
مشاوره

بهترین متخصص شانه در اصفهان

۲۶ خرداد ۱۴۰۳
تمرینات دامنه حرکتی

کلینیک توان‌بخشی ژیوار، یک کلینیک تخصصی است که زیر نظر آقای دکتر جعفر پورقاسمیان اداره می‌شود. در کلینیک شانه ژیوار، مجموعه‌ای از متخصصان طب فیزیکی، متخصصین ارتوپدی، فیزیوتراپیست‌ها و کاردرمانگرها حضور دارند که می‌توانند بهترین خدمات را به کسانی که با عارضه‌های مختلف شانه درگیر هستند، ارائه دهند. مهم‌ترین درمان‌هایی که در کلینیک شانه ژیوار ارائه می‌شود عبارتند از: اوزون تراپی، تزریق PRP، لیزرتراپی، تکارتراپی، مگنت تراپی، فیزیوتراپی و غیره.

برای دریافت مشاوره با بهترین متخصص شانه در اصفهان با کلینیک توان‌بخشی ژیوار در ارتباط باشید.

برای دریافت مشاوره با بهترین متخصص شانه در اصفهان با کلینیک توان‌بخشی ژیوار در ارتباط باشید.

درمان‌های توانبخشی مرتبط با شانه در کلینیک توانبخشی ژیوار

پزشکان متخصص شانه در کلینیک توانبخشی ژیوار، برای درمان عارضه‌های مختلف شانه از روش‌های درمانی متعددی استفاده می‌کنند. این روش‌ها، درمان‌های غیرجراحی و مبتنی بر توانبخشی هستند که برای برطرف کردن مشکلات شانه و کتف توسط متخصص شانه استفاده می‌شوند. درباره رایج‌ترین این روش‌های درمانی در ادامه توضیحاتی ارائه می‌گردد. اما بهتر است قبل از پرداختن به درمان‌ها، توضیحاتی درباره دردهای شانه و گردن را از زبان دکتر پورقاسمیان بشنویم:

کدام عارضه‌های شانه در کلینیک ژیوار درمان می‌شوند؟

شانه و کتف ممکن است دچار عارضه‌های مختلفی شوند که هر یک از آن‌ها علائم و دلایل خاص خود را دارند. در ادامه درباره مهم‌ترین عارضه‌هایی که ممکن است هر فرد به آن دچار شود، توضیحاتی به اختصار ارائه می‌گردد.

پارگی تاندون روتاتورکاف

پارگی تاندون روتاتورکاف، یکی از رایج‌ترین مشکلات مربوط به شانه است که در نتیجه ضربه یا کشیدگی به وجود می‌آید. پارگی تاندون روتاتور کاف، ممکن است به صورت جزئی (Partial) یا به صورت کلی (Complete) باشد. برای درمان این عارضه روش‌های درمانی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

تاندونیت کلسیفیت

تاندونیت کلسیفیت، به دلیل رسوب کلسیم در محل اتصال استخوان شانه به استخوان بازو اتفاق می‌افتد. این عارضه معمولا با درد شانه ظاهر می‌شود و برای تشخیص آن معمولا از تکنیک‌های عکسبرداری استفاده می‌شود. برای درمان این عارضه، پزشکان متخصص از درمان‌های مختلفی استفاده می‌کنند که مهم‌ترین این روش‌ها عبارتند از:

در رفتگی شانه

در رفتگی شانه ممکن است به صورت تحتانی، قدامی و خلفی اتفاق بیفتد و شایع‌ترین در رفتگی مفصلی است که به شکل یک عارضه بسیار دردناک ظاهر می‌شود و معمولا باعث ایجاد محدودیت در حرکت فرد بیمار می‌گردد. درمان در رفتگی شانه به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

شکستگی استخوان ترقوه

شکستگی استخوان ترقوه یا کلاویکل، یکی از شکستگی‌‎های رایج در اندام‌های فوقانی است که اکثرا در ورزشکاران، اسکی بازها و دوچرخه سواران اتفاق می‌افتد. روش‌های درمانی موجود برای درمان شکستگی استخوان ترقوه عبارتند از:

  • جا انداختن استخوان توسط پزشک ارتوپد و تحت بیهوشی
  • بانداژ 8 و بدون حرکت ماندن استخوان
  • فیزیوتراپی
  • جراحی در صورت بد جوش خوردن استخوان ترقوه

بورسیت شانه

بورسیت شانه به معنای تورم بورس‌های شانه است. بورس‌ها، کیسه‌هایی هستند که برای کاهش اصطکاک، بین استخوان و تاندون یا رباط و تاندون و استخوان قرار گرفته‌اند. این عارضه معمولا با آرتروز مفاصل اطراف شانه و تاندونیت همراه است. برای درمان بورسیت شانه روش‌های مختلفی وجود دارند که تعدادی از آن‌ها عبارتند از:

شانه یخ زده یا کپسولیت چسبنده

محدود شدن دامنه حرکتی مفصل به خاطر درد شانه، موجب ایجاد شانه یخ زده (Frozen Shoulder) یا کپسولیت چسبنده می‌شود. در چنین شرایطی، بیمار قادر به انجام فعالیت‌های ساده روزمره مثل شانه زدن موهای خود نیست. این عارضه بیشتر در افراد مبتلا به دیابت، کم کاری تیروئید و افرادی که دچار سکته مغزی یا قلبی شده‌اند، دیده می‌شود. تعدادی از مهم‌ترین روش‌های رایج برای درمان شانه یخ زده عبارتند از:

سندرم گیرافتادگی تاندون‌های عضلات شانه (Impingement Syndrome)

وارد کردن فشار مضاعف به تاندون‌ها و شانه باعث ایجاد این عارضه می‌شود که موجب التهاب شانه و محدودیت در حرکت فرد می‌شود. این عارضه بیشتر در ورزشکاران به ویژه وزنه برداران دیده می‌شود.

 درمان سندرم گیرافتادگی تاندون‌های عضلات شانه

مهم‌ترین روش  برای درمان سندرم گیرافتادگی تاندون‌های عضلات شانه، درمان پنج مرحله‌ای است. مراحل این درمان، به شرح زیر است:

  • مصرف مسکن، گذاشتن یخ و کیسه آب گرم
  • درمان‌های توان‌بخشی (لیزر تراپی، تکار تراپی، فیزیوتراپی، تزریق درون مفصلی)
  • انجام ورزش‌های تقویتی برای تقویت مفصل شانه
  • حرکات ورزشی تعادلی برای بازگردان حس عمقی مفصل شانه
  • تکمیل درمان با انجام حرکات با توپ، ضربه زدن به توپ

درمان‌های مرتبط با شانه در کلینیک توانبخشی ژیوار

پزشکان متخصص شانه در کلینیک توانبخشی ژیوار، برای درمان عارضه‌های مختلف شانه از روش‌های درمانی متعددی استفاده می‌کنند. رایج‌ترین درمان‌هایی که برای برطرف کردن مشکلات شانه و کتف توسط متخصص شانه استفاده می‌شود، عبارتند از:

اوزون تراپی

اوزون تراپی

در روش اوزون تراپی، از اوزون مایع (آلوتروپی از گاز اکسیژن) برای از بین بردن التهاب ناشی از آسیب، درد و افزایش خون‌رسانی استفاده می‌شود. اوزون با خاصیت اکسیدکنندگی قوی خود بعد از تزریق با ناحیه آسیب‌دیده، عوامل التهابی را از بین برده و اکسید می‌نماید، در نتیجه درد در ناحیه آسیب‌دیده کاهش می‌یابد. همچنین با تزریق اوزون و فعال‌ شدن مکانیزم‌های زیستی درون بافت آسیب دیده و افزایش خون‌رسانی، بهبود نیز سرعت خواهد یافت.

 اوزون تراپی، یکی از درمان‌های اختصاصی است که برای رفع پارگی تاندون روتاتورکاف استفاده می‌شود. مهم‌ترین مزیت این روش این است که درمان با اوزون تراپی نیاز به مدت زمان طولانی ندارد و بعد از هر جلسه اوزون تراپی، اثرات آن تقریبا تا دو ماه ماندگار است.

لیزرتراپی

لیزرتراپی

در روش لیزر تراپی (لیزر درمانی) از یک نور لیزر با توان کم استفاده می‌شود تا بافت‌های مفصلی اطراف شانه تحریک شوند و جریان خون در آن نواحی افزایش پیدا کند تا هم درد آن‌ها کاهش بیابد و هم التیام بافت آسیب‌دیده با سرعت بیشتری انجام شود. مهم‌ترین مزیت لیزر تراپی این است که تقریبا برای درمان همه عارضه‌های شانه کاربرد دارد. بعد از هر جلسه لیزرتراپی، معمولا درد به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

در لیزر درمانی، نور لیزر به بافت آسیب دیده نفوذ خواهد کرد، انرژی  و گرمای حاصل از این نور به گرم شدن بافت آسیب‌دیده و افزایش سرعت جریان خون کمک می‌کند، به علاوه گرما باعث کاهش تنش عضلات و خشکی و سفتی مفصل شانه خواهد شد. از آنجایی که خون‌رسانی در نواحی مفصلی نسبتا ضعیف است، با افزایش خون‌رسانی به نقطه آسیب دیده می‌توان سرعت بهبود را به طور چشم‌گیری افزایش داد.

تکار تراپی

تکار تراپی

تکار تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که از انرژی فرکانس رادیویی برای تولید گرما در بافت‌های آسیب‌دیده شانه استفاده می‌کند. این گرما باعث می‌شود که جریان خون، میزان اکسیژن و میزان متابولیسم سلول‌ها در اطراف شانه افزایش یابد و دردهای مفصلی بهتر و سریع‌تر تسکین یابند. نکته قابل توجه این است که امواج تکار بر میتوکندری‌ درون سلول‌ها تاثیر می‌گذارند، که این تاثیرات باعث افزایش سرعت بهبود ناحیه آسیب‌دیده و به طور کلی افزایش فعالیت سلول‌ها در ناحیه مورد نظر شود. از سوی دیگر سری مغناطیسی تکار با ایجاد یک میدان مغناطیسی و تاثیر بر یون‌های آزاد درون بافت‌ها و خون، خون‌رسانی را به ناحیه آسیب دیده افزایش می‌دهد که این مورد نیز بر بهبود آسیب موثر خواهد بود.

استفاده از تکارتراپی برای بسیاری از عارضه‌های شانه کاربرد دارد. مهم‌ترین مزیت استفاده از تکارتراپی این است که برای کاهش درد در مدت زمان کوتاه، بسیار مفید است.  هم‌چنین، تکارتراپی در اکثر موارد، درمانی بدون عوارض جانبی است.

شاک ویوتراپی

شاک ویوتراپی

شاک ویوتراپی یک روش درمانی غیرجراحی است که در آن از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می‌شود تا رسوبات کلسیم اطراف مفصل شانه خرد شوند. این کار باعث افزایش جریان خون، تحریک فرآیندهای ترمیمی و تسریع در بهبود فرآیند ترمیم بافت می‌شود. از بین بردن نکروز‌های بافتی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربردهای شاک ویو است که در نتیجه آن فرایند ترمیم بافت اتفاق می‌افتد. ضربات و امواج دستگاه شاک ویو با از بین بردن و تخریب بافت نکروز می‌توانند بدن را وادار به بازسازی دوباره بافت آسیب‌دیده نمایند. شاک ویو تراپی به طور ویژه برای درمان تاندونیت کلسیفیت به کار می‌رود. شاک ویو تراپی، یک روش درمانی بدون خطر و غیر تهاجمی است و میزان موفقیت آن در درمان تاندونیت کلسیفیت، 78 تا 91 درصد گزارش شده ‎است (منبع).

مگنت تراپی

مگنت تراپی

در روش مگنت تراپی که به طور اختصاصی برای درمان درد شانه ناشی از عضلات اطراف شانه به کار می‌رود، از یک نیروی مغناطیسی استفاده می‌شود. این نیروی مغناطیسی، یون‌های مورد نیاز برای فعالیت آنزیم‌های موجود در غدد لنفاوی را در اطراف نواحی آسیب‌دیده جذب می‌کند. افزایش تراکم این یون‌ها، باعث افزایش فعالیت آنزیم‌های حیاتی و سرکوب بهتر عوامل التهابی توسط غدد لنفاوی می‌شود. بنابراین، مگنت تراپی می‌تواند با از بین بردن نواحی التهاب (Trigger Points) باعث افزایش در سرعت روند بهبود استخوان شانه و کاهش درد شود. به علاوه مگنت تراپی با تاثیر بر یون‌های آزاد موجود در خون و بافت‌ها، خون‌رسانی به بافت آسیب دیده را سرعت می‌بخشد. در مجموع مگنت تراپی معمولا روش بی‌خطر و ایمنی است.

تزریق PRP

PRP

پلاسمای غنی از پلاکت (Platelet-Rich Plasma) که به اختصار PRP نامیده می‌شود، دارای میزان بالایی از مواد ترمیم کننده و بازسازی کننده بدن است. برای تزریق PRP، ابتدا مقداری خون از بیمار گرفته می‌شود و با کمک دستگاه سانتریفوژ (دستگاهی است که برای جدا کردن اجزای یک مایع به کار می‌رود) پلاسمای خون از سلول‌های خونی جدا می‌شود. این پلاسما که حاوی مقدار زیادی از فاکتورهای مورد نیاز برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده است، به بدن بیمار تزریق می‌شود.

تزریق PRP  می‌تواند برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های کتف و شانه به کار برود. به عنوان مثال، در تحقیقی که در مورد تاثیر تزریق PRP روی درمان سندرم گیرافتادگی تاندون‌های عضلات شانه انجام شده‌است، بیان شده که میزان توانایی بیمار در حرکت دادن شانه بعد از یک جلسه تزریق  PRP به میزان زیادی افزایش یافته است (منبع). از آنجایی که خون‌رسانی به مفصل‌ و تاندون‌ها بسیار ضعیف است، تزریق PRP منبع غنی پلاکت را در اختیار بافت آسیب دیده قرار می‌دهد تا به بازسازی و ترمیم آسیب‌ها بپردازد. همچنین تزریق PRP باعث کاهش خشکی و سفتی مفصل شانه خواهد شد و حرکت را برای دست آسان‌تر خواهد کرد.

استفاده از PRP برای مبتلایان به عارضه‌های مختلف شانه تقریبا موفقیت‌آمیز بوده‌است و نیاز آن‌ها برای درمان‌های طولانی مدت یا جراحی را برطرف کرده‌ است. تزریق PRP معمولا درد زیادی ندارد، اما گاهی ممکن است پزشک متخصص از بی‌حسی موضعی هم در محل تزریق استفاده کند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی از تمرینات ورزشی و تکنیک‌های مختلف برای افزایش قدرت عضلات اطراف شانه، افزایش دامنه حرکت شانه، افزایش انعطاف پذیری و افزایش استحکام مفصل شانه استفاده می‌شود. با تقویت عضلات شانه و افزایش انعطاف پذیری تاندون‌ها و مفصل فرایند بهبود بیمار سریع‌تر پیش خواهد رفت. همچنین بیمار از بروز هرگونه عارضه در آینده نیز دور خواهد ماند. البته تاثیر حداکثری فیزیوتراپی همراه با درمان‌های دیگر نظیر اوزون درمانی، تکار، شاک ویو و لیزر مشخص خواهد شد.

در فیزیوتراپی، از روش‌‌هایی مانند ماساژ فیزیکی، سرمادرمانی (کرایوتراپی)، گرما درمانی، الکتروتراپی، اولتراسوند، حرکات کششی و تقویتی و غیره، برای کاهش درد بیمار و همچنین جلوگیری از عود مجدد عارضه مربوط به شانه به کار گرفته می‌شود. تمرین‌های فیزیوتراپی، تمرین‌هایی طولانی مدت و پیوسته هستند که به تدریج باعث بهبودی بیمار می‌شوند.

تزریق کورتیکواستروئید

تزریق کورتیکواستروئیدH3

داروهای کورتیکواستروئید که اکثر افراد آن را به نام داروهای کورتون می‌شناسند، داروهایی ضد التهاب هستند که به میزان کمی در مفصل شانه تزریق می‌شوند. داروهای کورتیکواستروئید با سرکوب سیستم ایمنی بدن، باعث کاهش تورم و التهاب مفصل شانه‌ای می‌شوند، بنابراین نقش مهمی در کاهش درد شانه دارند. اصلی‌ترین عملکرد کورتیکواستروئیدها در کاهش درد شانه است اما با تزریق آن علاوه‌ بر کاهش درد دامنه‌حرکتی شانه نیز افزایش خواهد یافت و بیمار می‌تواند به راحتی دست و بازوی خود را حرکت دهد.

تزریق کورتون به طور گسترده برای درمان شانه یخ زده به کار می‌رود. نتایج تحقیقات در این مورد نشان داده‌اند که مصرف کورتیکواستروئیدها می‌تواند نقش موثری در درمان شانه یخ زده به خصوص در مراحل اولیه بیماری داشته باشد. محققان هم‌چنین بیان کرده‌اند که مصرف کورتون‌های خوراکی هم مانند کورتون‌های تزریقی برای درمان شانه یخ زده موثر است (منبع).

تمرینات دامنه حرکتی

تمرینات دامنه حرکتی

تمرینات دامنه حرکتی مجموعه‌ای از حرکات اصلاحی شامل تمرینات فیزیکی روی شانه و بازوهاست که به فرد کمک می‌کند به تدریج بتواند محدوده دامنه حرکت شانه و گردن خود را افزایش دهد تا زمانی که مفصل شانه بتواند در محدوده طبیعی حرکت خود، حرکت کند. یکی از مهم‌ترین تمرینات دامنه حرکتی که بعد از درمان به کار می‌رود، حرکات Wall Walking  است. انجام این حرکات به بیماران مبتلا به عارضه‌های شانه کمک می‌کند که بتوانند بهبودی سریع‌تری داشته باشند و بعد از پایان دوره درمان، بتوانند به زندگی عادی خود برگردند.حتما به خاطر داشته باشید که از انجام خودسرانه حرکات ورزشی جدا خودداری کنید زیرا هرگونه ورزش و نرمش بدون حرکت پزشک معالج شما می‌تواند تاثیرات منفی در بهبودی شما داشته باشد.

انتخاب بهترین روش درمان با در نظر گرفتن علائم بیمار، شدت عارضه و وضعیت بدنی بیمار توسط پزشکان متخصص صورت می‌گیرد. در بسیاری از موارد، پزشک متخصص شانه نیاز دارد که با ارتوپد، متخصص فیزیوتراپی و کاردرمان‌ها همکاری کند تا بتواند بهترین خدمات را برای درمان بیماران ارائه کند. در کلینیک توان‌بخشی ژیوار، مجموعه‌ای از بهترین پزشکان حضور دارند تا بتوانند برای درمان عارضه‌های مربوط به شانه به شما کمک کنند.

برای دریافت نوبت حضوری برای مراجعه به کلینیک توانبخشی ژیوار تماس بگیرید.

شماره تماس: 03131311013

نتیجه‌گیری

فعالیت‌های روزمره و ورزش‌های سنگین ممکن است باعث ایجاد عارضه‌های مختلفی در شانه شما شوند. برای درمان این عارضه‌ها، روش‌های مختلفی وجود دارند که با مراجعه با یک کلینیک توانبخشی و مشورت با پزشک متخصص می‌توانید بهترین شیوه درمانی را دریافت کنید. درمان‌های توان‎بخشی در اغلب موارد درمان‌های موفقیت‌آمیزی بوده‌اند منوط به اینکه طبق دستورالعمل‌های پزشک معالج و متخصصین توانبخشی، دوره درمان خود را تکمیل کنید.

سوالات متداول

بهترین کلینیک توانبخشی در اصفهان کجاست؟

کلینیک توانبخشی ژیوار که تحت نظارت دکتر جعفر پورقاسمیان اداره می‌شود، یکی از بهترین و مجهزترین کلینیک‌های توانبخشی اصفهان است.

برای درمان چه دردهایی می‌توانم به کلینیک ژیوار مراجعه کنم؟

برای درمان دردهایی مثل پارگی تاندون روتاتور کاف، تاندونیت کلسیفیت، در رفتگی شانه، شکستگی استخوان ترقوه، بورسیت شانه، شانه یخ زده، سندرم گیرافتادگی تاندون‌های عضلات شانه، دردهای شانه ناشی از عضلات گردن به کلینیک ژیوار مراجعه کنید.

آدرس کلینیک توانبخشی ژیوار کجاست؟

کلینیک توانبخشی ژیوار در شهر اصفهان، خیابان توحید جنوبی، ساختمان ژیوار، طبقه پنجم، واحد 505 واقع شده‌است.

برای نوبت گرفتن از کلینیک ژیوار چه کار باید کرد؟

بهترین راه برای نوبت گرفتن از کلینیک ژیوار تماس با شماره  03131311013 است.

در کلینیک ژیوار، چه تخصص‌هایی وجود دارد؟

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، متخصص ارتوپدی، فیزیوتراپ‌ها و کاردرمان‌ها در کلینیک ژیوار فعالیت می‌کنند.

آیا امکان مشاوره آنلاین در کلینیک ژیوار وجود دارد؟

 بله. برای دریافت مشاوره آنلاین می‌توانید از طریق واتساپ با شماره 09134248200 در ارتباط باشید.

آیا برای جراحی شانه می‌توانم به کلینیک ژیوار مراجعه کنم؟

خیر در صورتی که مشکل شما نیاز به جراحی داشته باشد، بعد از معاینه و بررسی به جراح ارتوپد ارجاع داده خواهید شد.

آیا درمان‌های کلینیک ژیوار تحت پوشش بیمه تکمیلی است؟

خیر اما مراجعه‌کنندگان می‌توانند فاکتور با مهر کلینیک را دریافت نمایند تا بعدا هزینه را از بیمه تکمیلی خود دریافت کنند.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

نوبت دهی