آدرس: اصفهان توحید جنوبی ساختمان ژیوار طبقه پنجم واحد ۵۰۵

لوگو دکتر پورقاسمیان
مشاوره

بهترین متخصص آرتروز زانو در اصفهان

متخصص آرتروز زانو اصفهان
۱۰ دی ۱۴۰۲

آرتروز زانو بیماری شایعی است که بسیاری از افراد بالای 40 سال به آن مبتلا هستند. اگرچه آرتروز درمان قطعی ندارد، اما به کمک درمان‌های غیرجراحی می‌توان سرعت پیشرفت آن را آهسته کرد و علائم آرتروز را نیز کنترل نمود. به‌ این‌ ترتیب، ضرورت انجام جراحی از بین می‌رود و یا زمان عمل به تعویق می‌افتد. نکته مهم این است که برای درمان این مفصل بزرگ و مهم بدن به متخصصی مراجعه کنید که درمان مناسب را تجویز کند و حرکات اصلاحی و تغییرات مفید سبک زندگی را به شما آموزش دهد تا مشکل مفصل تشدید نشود.

متخصص آرتروز زانو

دکتر جعفر پورقاسمیان یکی از متخصصان آرتروز زانو در اصفهان هستند که بهترین خدمات بدون جراحی مانند ورزش‌ درمانی، فیزیوتراپی، تکارتراپی، مگنت‌تراپی و درمان‌های تزریقی را برای بهبود آرتروز زانو در کلینیک پیشرفته و مجهز ژیوار ارائه می‌دهند. ایشان دانش‌آموخته دکتری پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و مدرک تخصصی طب فیزیکی و توان‌بخشی خود را در سال 1393 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دریافت کرده‌اند. دکتر پورقاسمیان هم‌ اکنون در کلینیک ژیوار با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و با تکیه بر تجربه و دانش به‌روز خود تلاش می‌کنند تا بیماری‌های بسیاری از قبیل آرتروز زانو را با استفاده از درمان‌های بدون‌جراحی مؤثر درمان کنند.

جهت دریافت نوبت مشاوره رایگان و شبانه‌روزی در واتس‌اپ می‌توانید با شماره 09134248200 با ایشان در ارتباط باشید. برای دریافت نوبت ویزیت نیز می‌توانید با شماره 03131311013 تماس حاصل فرمایید. جهت رفاه حال شما عزیزان، امکان نوبت‌دهی اینترنتی از طریق سایت‌های دکترتو و نوبت دات آی آر نیز فراهم شده است.

درمان‌های بدون جراحی آرتروز زانو در کلینیک تخصصی توانبخشی ژیوار

آرتروز زانو در کلینیک ژیوار بر اساس یک رویکردی چند مرحله‌ای درمان می‌شود. متخصصان کلینیک ژیوار حرکات ورزشی مفیدی را برای تقویت و افزایش توانایی حرکتی زانو به شما آموزش می‌دهند، داروهای مناسب را تجویز می‌کنند و درباره اصلاح سبک زندگی نیز شما را راهنمایی می‌کنند. در صورت عدم تسکین درد و علائم آرتروز زانو، فیزیوتراپی تخصصی با بهره‌گیری از دستگاه‌های پیشرفته لیزرتراپی، اولتراسوندتراپی، مگنت‌تراپی و غیره انجام می‌شود تا درد و التهاب زانو از بین برود. پس از آن نیز تکارتراپی امتحان می‌شود. اگر هیچ یک از این درمان‌ها مؤثر واقع نشوند، تزریق‌های ‌درون‌مفصلی مانند تزریق ژل اسید هیالورونیک، استروئید و پی آر پی پیشنهاد خواهد شد. روش‌های درمان غیرجراحی که در کلینیک ژیوار انجام می‌شود شامل:

درمان دارویی

در ابتدا داروهایی را جهت تسکین درد و رفع علائم آرتروز زانو برای بیماران تجویز می‌کنیم. رایج‌ترین داروها برای کاهش علائم آرتروز عبارتند از:

  • داروهای مسکن و ضدالتهابی بدون نسخه: داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب از قبیل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن به بهبود درد و یا التهاب زانو کمک می‌کنند.
  • داروهای مخدر: اگر درد شدید داشته باشید، پزشک داروهای مخدر مانند کدئین را برای یک دوره کوتاه‌ تجویز می‌کند.
  • دولوکستین (سیمبالتا): دولوکستین معمولا به عنوان یک داروی ضدافسردگی تجویز می‌شود، اما مصرف این دارو برای تسکین دردهای مزمن مانند درد آرتروز نیز تأیید شده است.
  • مکمل‌: گاهی اوقات به بیماران توصیه می‌شود که مکمل‌های زیر را برای تسکین زانودرد مصرف کنند:
    • زنجبیل: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زنجبیل دارای اثر ضدالتهابی است و برای کاهش درد و التهاب مفید است.
    • روغن ماهی: این مکمل حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که مصرف آن برای کاهش درد و التهاب تمام بدن از جمله زانوها مفید خواهد بود. بر اساس نتایج یک پژوهش، مصرف روزانه این مکمل می‌تواند نیاز بیماران به مسکن را کاهش دهد.
    • کورکومین (زردچوبه): کورکومین ماده فعال زردچوبه است که اثر ضدالتهابی دارد. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که اثربخشی کورکومین برای کنترل زانودرد ناشی از آرتروز، مشابه دیکلوفناک است.
    • گلوکزآمین و کندرویتین: وجود گلوکزآمین و کندرویتین برای سلامت غضروف ضروری است. البته هنوز شواهد مطمئنی درباره تاثیر این مکمل‌ها بر آرتروز زانو وجود ندارد. بنابراین، پیش از مصرف این دو مکمل حتما با پزشک مشورت کنید.
    • ویتامین D: کمبود ویتامین دی باعث تشدید آرتروز می‌شود.
  • داروهای موضعی: داروهای موضعی مانند پمادهای مسکن و روغن‌های ضروری نیز برای درمان آرتروز زانو مفید هستند. به عنوان مثال، روغن اوکالیپتوس، اسطوخودوس و زنجبیل درد زانو را تسکین می‌دهند.

مشاوره تغذیه سالم و مدیریت وزن

توصیه مهم دیگر ما برای بهبود آرتروز این است که تغذیه سالم و متعادلی داشته باشید و وزن خود را کاهش دهید. رژیم غذایی سالم و مغذی به شما کمک می‌کند وزن خود را کنترل کنید تا فشار وارد بر زانو، درد و التهاب آن کاهش پیدا کند. بر اساس دستورالعمل بنیاد کالج روماتولوژی و آرتریت، کاهش وزن به میزان 5% یا بیشتر، اثر مثبتی بر عملکرد زانو و نتایج درمان آن خواهد داشت.

یکی دیگر از عوارض اضافه‌ وزن، تشکیل چربی و ترشح مواد شیمیایی پیش‌التهابی است. کاهش وزن موجب کاهش میزان التهاب و تسکین درد مفصل می‌شود. علاوه بر این، کاهش وزن احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

متخصصان ما در کلینیک ژیوار رژیم غذایی ضدالتهابی را برای کاهش درد و التهاب ناشی از آرتروز زانو به شما توصیه می‌کنند. رژیم غذایی سرشار از غذاهای کامل و پرهیز از مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده و چربی‌های اشباع به بهبود سلامتی شما کمک بسیاری خواهند کرد. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که رژیم غذایی گیاهی متشکل از غذاهای کامل و بدون مواد تصفیه‌شده و فرآوری‌شده، درد آرتروز را کاهش داده و عملکرد بیماران را بهبود می‌بخشد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای از میوه، سبزیجات، غلات سبوس‌دار و لوبیا تشکیل می‌شود و بر مصرف اسیدهای چرب امگا 3 تأکید دارد که در انواع ماهی یافت می‌شود.

ورزش‌ درمانی

متخصص برای آرتروز زانو

اگر ورزش نکنید، درد زانوی شما تشدید خواهد شد. چنانچه به دلیل ترس از شروع درد، زانوی آرتروزی خود را حرکت ندهید، عضلات دور زانو خشک می‌شوند و در نتیجه فشار بیشتری به مفصل وارد خواهد شد. به همین دلیل در کلینیک ژیوار بهترین حرکات ورزشی را به شما آموزش می‌دهیم تا از خشکی زانو و آسیب به مفاصل‌تان جلوگیری شود. این حرکات به مفاصل فشار وارد نکرده و علائم آرتروز را تشدید نمی‌کنند. مزایای ورزش برای بهبود علائم آرتروز زانو شامل:

  • تقویت عضلات دور مفصل
  • قوی و محکم نگه داشتن استخوان‌ها
  • افزایش سطح انرژی
  • مدیریت وزن
  • بهبود کیفیت خواب و سبک زندگی

بر اساس نتایج پژوهشی که در سال 2019 انجام شد، ورزش می‌تواند درد آرتروز را کاهش دهد و عملکرد جسمی بیماران را بهبود ‌بخشد. همچنین اثرات بهبودی حاصل از ورزش‌ درمانی تا 6 ماه پس از پایان درمان ادامه خواهند داشت. متخصصان کلینیک ژیوار تمرینات مختلفی را برای کاهش درد زانو به شما آموزش می‌دهند که این حرکات شامل ورزش‌های هوازی کم‌برخورد و حرکات قدرتی و کششی است.

  • ورزش‌های هوازی کم‌برخورد: این دسته از ورزش‌ها مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و اسکی فضایی موجب افزایش ضربان قلب شده و فشار وارد بر مفاصل را به حداقل می‌رسانند.
نوع تمریننمونه‌هااثرات و مزایا

ورزش‌های هوازی کم‌برخورد

پیاده‌روی

دوچرخه‌سواری

اسکی فضایی

افزایش ضربان قلب

عدم فشار به مفاصل

سهولت و امکان انجام به صورت روزانه

افزایش انعطاف‌پذیری، تعادل و قدرت عضلانی

بهبود افسردگی


حرکات قدرتی

وزنه‌برداری

شنای سوئدی

درازنشست

اسکات

ورزش با کش‌های مقاومتی

تقویت عضلات نگهدارنده مفصل

کاهش فشار وارد بر مفاصل

کاهش خطر آسیب‌دیدگی

افزایش دامنه حرکتی

کاهش تنش عضلانی

تاخیر سن شروع آرتروز


حرکات کششی

کشش همسترینگ

کشش ساق پا

کشش پا

کشش عضله چهارسر

خم کردن زانو

بالا بردن پا

آماده کردن بدن برای ورزش سنگین

تسهیل انجام حرکات ورزشی

فیزیوتراپی

بهترین متخصص آرتروز زانو در اصفهان

فیزیوتراپی در کنار ورزش منظم، دارای مزایای بسیاری همچون سهولت انجام، عوارض جانبی کمتر و کم‌ هزینه‌تر بودن روند درمان در مقایسه با عمل جراحی و درمان دارویی است. به همین دلیل در بسیاری از پژوهش‌ها به فیزیوتراپی به عنوان یک راهبرد درمانی مهم برای آرتروز زانو اشاره شده است. فیزیوتراپی در کلینیک ژیوار به صورت تخصصی و با تأکید بر ورزش‌ درمانی انجام می‌شود. البته در کلینیک ما از سایر مدالیته‌های فیزیوتراپی مانند شاک ویوتراپی، تحریک الکتریکی و اولتراسوند نیز استفاده می‌شود.

متخصص برای آرتروز زانو

شاک ویو تراپی برون‌اندامی (ESWT) یک درمان غیرتهاجمی است که برای به تأخیر انداختن درمان‌های تزریقی و عمل جراحی توصیه می‌شود. در این روش از امواج فشاری پرتوان یا امواج شوکی برای درمان عارضه‌های عضلانی ـ اسکلتی استفاده می‌شود. تکانه‌های انرژی در شاک ویو تراپی به بافت‌های آسیب‌دیده انتقال داده می‌شوند. این تکانه‌ها، جریان خون را در ناحیه آسیب‌دیده بهبود می‌بخشند، فرآیند ترمیم و بازسازی سلول‌ها را تحریک می‌کنند و عوامل موضعی ایجاد درد را نیز کاهش می‌دهند.

اولتراسوندتراپی یکی دیگر از مدالیته‌های فیزیوتراپی است که در کلینیک ژیوار به منظور تسکین درد و بهبود عملکرد زانوی بیماران مبتلا به آرتروز به کار گرفته می‌شود. امواج صوتی دارای فرکانس بالا، ارتعاشات بسیار کوچکی را ایجاد می‌کنند که از پوست می‌گذرند و در بافت‌های عمقی‌تر نفوذ می‌کنند. در نتیجه، امواج مافوق صوت که با منابع گرمایی خارجی مانند پک حرارتی، امکان اثرگذاری بر آن‌ها وجود ندارد به ساختارهای داخلی می‌رسند. اولتراسوند با به‌جا گذاشتن اثرات گرمایی و غیرگرمایی به تسکین درد آرتروز کمک می‌کند. اولتراسوند عملکرد سلولی را از طریق انبساط و انقباض سریع حباب‌های گاز بسیارریز در نزدیکی محل آسیب‌دیده یا همان فرآیند خلأزایی بهبود می‌بخشد. پژوهشگران معتقدند که این انقباض و انبساط، فرآیند ترمیم را در بخش‌های آسیب‌دیده بدن تسریع خواهد کرد. اولتراسوند تراپی به عنوان روشی ایمن برای تسکین درد زانو و بهبود عملکرد بیماران آرتروزی شناخته می‌شود.

متخصص آرتروز زانو اصفهان

تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS) یکی از مدالیته‌های مؤثر فیزیوتراپی برای درمان زانو درد ناشی از آرتروز است (منبع). تحریک الکتریکی به افزایش فعال‌سازی ایزومتریک عضلات چهارسر کمک می‌کند و درمان بسیار ساده‌ای نیز هست. متخصص، الکترودهای دستگاه را در نواحی مناسب قرار می‌دهد و سپس دستگاه، جریان برق را به عصب‌ها ارسال می‌کند تا سیگنال‌های درد مختل شوند. علاوه بر این، تحریک الکتریکی موجب ترشح مسکن‌های طبیعی بدن یا اندورفین‌ها می‌شود. مزیت دیگر درمان با TENS کاهش وابستگی به دارو برای تسکین درد آرتروز است.

سرما و گرما درمانی نیز روش مؤثری برای تسکین درد آرتروز زانو است و برخی بیماران بهترین نتیجه را از گرما و سرما درمانی متناوب می‌گیرند. بنابراین، در کلینیک ژیوار توصیه می‌کنیم که مدتی آزمون و خطا انجام دهید تا بهترین روش درمانی را برای برطرف کردن درد، ورم و خشکی زانوی خود را پیدا کنید.

نوع درمانروش‌هامزایانکته احتیاطی
گرما درمانیدوش آب گرم، وان آب داغ، کیسه آب گرم یا پک گرماییتسکین درد، بهبود خشکی زانو، رفع تنش و گرفتگی عضلانی، افزایش دامنه حرکتیقرار دادن یک مانع محافظ مانند حوله میان پوست و پک گرمایی نامناسب بودن برای مفصل ملتهب
سرما درمانیاستفاده از کیسه یخ، کیسه سبزیجات منجمد یا پک سرماییکاهش درد و ورم، محدود کردن جریان خون در مفصل ملتهبقرار دادن یک مانع محافظ مانند حوله میان پوست و کیسه یخ

متخصص برای آرتروز زانو

لیزر تراپی یکی از مدالیته‌های طب فیزیکی مورد استفاده در کلینیک ژیوار برای درمان عارضه‌های دردناک اسکلتی ـ عضلانی است. خاصیت درمانی لیزر به دلیل توانایی آن در کاهش درد، التهاب و تسهیل ترمیم بافت است. عموما از دو نوع لیزر در طب فیزیکی استفاده می‌شود که بر حسب توان به لیزر کم‌توان یا سرد (LLLT) یا لیزر پرتوان (HILT) تقسیم‌بندی می‌شوند. اگرچه درمان با لیزر کم‌توان برای کاهش نشانگرهای التهابی و بیان سیتوکین‌های پیش‌التهابی مفید است و از تحلیل رفتن کلاژن جلوگیری می‌کند (منبع)، اما عمق نفوذ لیزر کم‌توان در بافت، به دلیل توان خروجی پایین آن کمی محدود است. به همین دلیل در کلینیک ژیوار از لیزر پرتوان (HILT) برای درمان آرتروز زانو استفاده می‌شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که لیزر پرتوان روش بسیار مؤثری برای تسکین درد، افزایش دامنه حرکتی و بهبود عملکرد در بیماران مبتلا به آرتروز زانو است. زمانی که لیزر برای درمان آرتروز بکار گرفته می‌شود، بافت‌ها و سلول‌ها، انرژی لیزر را جذب می‌کنند و در نتیجه، واکنش‌های سلولی اکسیداتیو میتوکندریال آغاز می‌شود. نتیجه این واکنش‌ها نیز تولید تری فسفات آدنوزین است که برای متابولیسم سلولی بهینه و ترمیم آسیب‌ها ضروری است. همچنین نیتریک اکساید به عنوان گشادکننده عروق که بر اثر لیزردرمانی تولید می‌شود، درد و التهاب را  کاهش می‌دهد. لیزر پرتوان در عمق بیشتری نفوذ می‌کند و با القای هایپرترمی سطحی به بهره‌گیری از اثرات نوری ـ حرارتی کمک می‌کند. علاوه بر این، لیزر پرتوان می‌تواند پایانه‌های عصبی را مستقیما هدف بگیرد و باعث تسکین آنی درد شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که لیزر پرتوان به دلیل اثر ضدالتهابی قوی‌تر، تحریک زیستی و مزایای فوتوترمیک برای درمان آرتروز زانو کارآمدتر از لیزر کم‌توان است.

آب درمانی

متخصص آرتروز زانو اصفهان

همان‌طور که اشاره کردیم، ورزش به دلیل تأثیر مثبت بر تقویت و پایداری زانو و همچنین پیشگیری از آسیب‌دیدگی، بخش جدایی‌ناپذیری از طرح درمان آرتروز در کلینیک تخصصی توان‌بخشی ژیوار است. اما ورزش منظم برای بیماران مبتلا به آرتروز می‌تواند طاقت‌فرسا باشد. در این حالت، آب درمانی یا هیدروتراپی با کاهش فشار وارد بر مفاصل به کمک بیماران می‌آید. از آنجایی که غضروف پوشش‌دهنده سر استخوان‌ها بر اثر ابتلا به آرتروز از بین می‌رود، استخوان‌ها به یکدیگر ساییده می‌شوند و این ساییدگی نیز درد، خشکی و ورم مفصل را تشدید می‌کند.

آب درمانی یک محیط ایده‌آل را برای ورزش فراهم می‌کند، زیرا نیروی شناوری آب، نیروی جاذبه رو به پایین را خنثی می‌کند. اگر عمق آب تا کمر باشد، بیش از 50‌ درصد وزن بدن از روی زانوها برداشته می‌شود. علاوه بر این، آب درمانی برای سیستم قلبی‌عروقی نیز مفید است و گردش خون را در عضلات و مفاصل بهبود می‌بخشد تا فرآیند ترمیم تسهیل شود. پژوهش‌های علمی نیز ثابت می‌کنند که آب درمانی تاثیر مثبتی بر درد، عملکرد جسمی، کشش زانو، قدرت عضله و توانایی راه رفتن خواهد داشت.

مگنت تراپی

مگنت تراپی با استفاده از میدان‌های مغناطیسی به تسکین درد آرتروز زانو کمک می‌کند. اثربخشی مگنت تراپی به این دلیل است که بدن به‌طور طبیعی دارای میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی است و تمامی مولکول‌ها دارای انرژی مغناطیسی هستند. برخی بیماری‌ها به دلیل برهم خوردن تعادل میدان‌های مغناطیسی بدن بروز پیدا می‌کنند. بنابراین، اگر یک میدان مغناطیسی نزدیک بدن گذاشته شود، درد و ناراحتی از بین می‌رود. مگنت تراپی دارای اثر تسکین‌دهندگی و ضدالتهابی است و ساختارهای بدن را نیز تعدیل می‌کند (منبع). این درمان ساده و غیرتهاجمی هیچ‌گونه عوارض جانبی به همراه ندارد. چنانچه فرکانس دستگاه به درستی تنظیم شود، مگنت تراپی تکثیر کندروسیت‌ها‌ را افزایش و سیتوکین‌های پیش‌التهابی موجود در کندروسیت‌ها را کاهش می‌دهد.

دستگاه مورد استفاده در کلینیک ژیوار یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های مگنت تراپی موجود در ایران است. یکی از فواید درمان با این دستگاه، افزایش جذب کلسیم است. میزان جذب کلسیم در بدن در حالت عادی حدود 20% است، اما این میزان طی 5 الی 10 جلسه درمان به 70% افزایش پیدا می‌کند. به این ترتیب، با افزایش جذب کلسیم از بروز یکی از عوارض اصلی آرتروز، یعنی پوکی استخوان جلوگیری خواهد شد.

تکار تراپی

متخصص آرتروز زانو اصفهان

تکار تراپی یکی از درمان‌های پیشرفته طب فیزیکی و توانبخشی است که مبتنی بر استفاده از میدان‌های الکترومغناطیسی با فرکانس بالا است. تکار تراپی نوعی گرمادرمانی درون‌زاد است که بافت‌های سطحی و عمقی را گرم می‌کند. انرژی الکترومغناطیسی با استفاده از دستگاهی خاص به بافت‌های آسیب‌دیده منتقل می‌شود. این فرآیند، فعالیت سلولی را تحریک می‌کند، گرما ایجاد کرده و باعث بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش اکسیژن‌رسانی در بافت‌ها می‌شود. به دنبال افزایش اکسیژن، فرآیند ترمیم بافتی نیز تسهیل می‌شود. علاوه بر این، گرمادرمانی در موضع درمان باعث استحکام و بهبود کشش‌پذیری کلاژن‌ها و بافت‌ها می‌شود. با انجام تکار تراپی از مزایایی مانند کاهش درد و التهاب، افزایش فعال‌سازی میتوکندری و تسریع فرآیند بازسازی سلولی برخوردار می‌شوید.

تکار تراپی برای درمان اکثر بیماری‌های اسکلتی ـ عضلانی مانند درد عصب سیاتیک، کمر، زانو، گردن و شانه کاربرد دارد. اگر دچار خشکی مفصل نیز باشید، متخصصان کلینیک ژیوار روش موبیلیزاسیون را هم‌زمان با تکار تراپی انجام می‌دهند تا اثر درمان چندین برابر شود. گرمای حاصل از تکار تراپی قابل‌ کنترل است و متخصص کلینیک ژیوار در طول درمان از شما بازخورد دریافت می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که گرمای حاصل از این روش برایتان قابل تحمل است. این درمان، عوارض جانبی به همراه ندارد و تنها برای بیماران سرطانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

درمان دستی

متخصص آرتروز زانو اصفهان

درمان دستی یا کایروپراکتیک به این شکل انجام می‌شود که متخصص کلینیک ژیوار نیروهایی را با دست به موضع درمان اعمال می‌کنند تا کیفیت و دامنه حرکتی مفاصل و بافت‌های نرم بهبود یابد. موبیلیزاسیون یا متحرک‌سازی یکی از تکنیک‌های درمان دستی است. متخصص، حرکات عادی مفصل را در تکنیک موبیلیزاسیون از طریق حرکت منفعل مکرر در سرعت پایین و با شدت‌های متغیر تقلید می‌کند. مانیپولاسیون یا دستکاری تکنیک دیگر درمان دستی است. مانیپولاسیون به معنای اعمال نیروهای سریع و با شدت متغیر برای حرکت سریع مفصل است.

درمان دستی در کلینیک ژیوار به صورت تخصصی انجام می‌شود و عملکرد زنجیره کینتیک را با ترکیبی از سازوکارهای مکانیکی و عصبی ـ عضلانی افزایش می‌دهد. درمان دستی زانو با هدف افزایش کشش‌پذیری کلاژن، روان‌سازی مفصل و کاهش تنش عضلانی انجام می‌شود تا عملکرد و توانایی حرکتی مفصل بهبود پیدا کند.

زانوبند طبی

متخصص برای آرتروز زانو

ممکن است به شما توصیه کنیم که برای کاهش درد و بهبود عملکرد زانوی خود از زانوبند طبی استفاده کنید. زانوبند طبی هم به صورت آماده در داروخانه‌ها در دسترس است و هم به صورت سفارشی در کلینیک قابل‌ ساخت خواهد بود. زانوبند سفارشی با توجه به شدت و محل علائم زانو، به عنوان مثال در بخش داخلی یا خارجی زانو یا کشکک زانو، پس از اندازه‌گیری دقیق به طور اختصاصی برای شما ساخته می‌شود. استفاده از زانوبند طبی معمولا با خطر خاصی همراه نیست و تنها در چند روز اول ممکن است کمی احساس ناراحتی، داغی، سفتی و سنگینی داشته باشید.

درمان‌های تزریقی

متخصص آرتروز زانو اصفهان

چنانچه درمان دارویی و فیزیوتراپی موثر واقع نشوند و همچنان درد داشته باشید، درمان‌های تزریقی در کلینیک ژیوار جهت بهبود درد انجام می‌شوند.

تزریق ژل هیالورونیک اسید

متخصص آرتروز زانو اصفهان

اسید هیالورونیک بخش قابل توجهی از مایع موجود در زانوی سالم است. اما اسید هیالورونیک زانو بر اثر ابتلا به آرتروز رقیق می‌شود. بنابراین، تزریق ژل در کلینیک ژیوار برای روان‌تر ساختن مفصل و کاهش درد انجام خواهد شد. این تزریق، زانو را برای مدت زمانی کوتاه، روان‌تر می‌کند و درد و التهاب مفصل را نیز کاهش می‌دهد. در نتیجه، عملکرد زانو بهتر و فرآیند ساییدگی مفصل آهسته‌تر می‌شود.

اثربخشی ژل معمولا آهسته‌تر از استروئید است، اما نتایج آن ماندگاری بیشتری دارد. تزریق ژل در صورتی توصیه می‌شود که مصرف مسکن‌ها یا تزریق استروئید به اندازه کافی مؤثر نبوده‌اند و یا پزشک نگران بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف این داروها باشد.

تزریق استروئید

علت توصیه تزریق کورتیکواستروئیدها در کلینیک ژیوار این است که استروئید، التهاب ایجادکننده درد، ورم و داغی زانو را از بین می‌برد. ماندگاری اثر تزریق استروئید از 3 هفته تا بیش از 3 ماه خواهد بود. بنابراین، اگر می‌خواهید زانو درد خود را به سرعت و البته برای مدتی کوتاه تسکین دهید، تزریق کورتیکواستروئید، درمان مناسبی برای شما است. پس از تسکین درد می‌توانید درمان‌های فیزیوتراپی و ورزش‌ درمانی را انجام دهید تا اثر درمان طولانی‌تر شود. البته این تزریق را نمی‌توان بیش از 3 مرتبه در سال انجام داد، زیرا ممکن است استروئید به سلول‌های تولیدکننده غضروف آسیب وارد کند.

تزریق پی آر پی

تزریق پی آر پی با هدف بهره‌گیری از قابلیت التیام‌بخشی طبیعی خون جهت ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده انجام می‌شود. پی آر پی یک پلاسمای غنی از پلاکتی است که حاوی فاکتورهای رشد، پروتئین‌ها و سایر ترکیبات زیست‌فعال است. تزریق پی آر پی یک درمانی ساده و کم‌خطر است. متخصص کلینیک مقدار کمی خون از شما می‌گیرد و سپس خون در سانتریفیوژ چرخانده می‌شود تا ترکیبات تشکیل‌دهنده خون از یکدیگر جدا شوند. پزشک محلول PRP را برای درمان آرتروز زانو درون مفصل تزریق می‌کند. فاکتورهای رشد موجود در پی آر پی فرآیند بازسازی، تکثیر سلولی و آنژیوژنز را تسهیل می‌کنند. محلول پی آر پی همچنین آنزیم‌های التهابی را کاهش می‌دهد و التهاب را کم می‌کند. محلول پی آر پی با بهبود کارکردهای متابولیک ساختارهای آسیب‌دیده موجب برانگیخته شدن واکنش ترمیمی می‌شود. از آنجایی که محلول پی آر پی از خون بیمار تهیه می‌شود، عوارض جانبی احتمالی خاصی به همراه نخواهد داشت.

اوزون تراپی

متخصص برای آرتروز زانو

احتمالا شما نیز مانند بسیاری از بیماران مبتلا به آرتروز زانو به دنبال درمانی هستید که وابستگی شما را به مصرف مسکن کاهش دهد و در عین حال نیز مستلزم جراحی‌های سنگینی مانند تعویض مفصل زانو نباشد. اوزون‌تراپی یکی از بهترین درمان‌های بدون جراحی برای تسکین زانو درد ناشی از آرتروز است. گاز اوزون، التهاب و درد را کاهش می‌دهد و پروتئین‌های ازبین‌برنده بافت غضروفی را غیرفعال می‌کند تا سرعت آسیب مفصلی آهسته شود. به منظور افزایش اثربخشی درمان می‌توانید اوزون‌تراپی را در کنار سایر درمان‌ها مانند تزریق ژل انجام دهید. نتایج مطالعات بالینی نیز تاثیر مثبت تزریق اوزون در بهبود درد، عملکرد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز پس از درمان را تایید کرده‌اند.

طب سوزنی

متخصص آرتروز زانو اصفهان

طب سوزنی با بیش از سه هزار سال قدمت، یکی از مولفه‌های اصلی طب سنتی چین، ژاپن و کره است. طب سوزنی سنتی مبتنی بر این نظریه است که انرژی حیاتی چی در مجراهای خاصی به نام مریدین‌ها در سراسر بدن جاری است. نقاط خاصی در امتداد این مجراها وجود دارد که در آن‌ها انرژی چی در دسترس است که این نقاط همان نقطه‌های طب سوزنی هستند. قرار دادن سوزن در این نقاط با متعادل ساختن مجدد جریان چی، به بازیابی هماهنگی سیستم‌های بدن کمک می‌کند.

متخصصان غربی طب سوزنی معتقدند که این روش، درد را از طریق سازوکار درواز کنترل یا ترشح مواد شیمیایی عصبی تسکین می‌دهد. پژوهشگران، درد بیماران دریافت‌کننده طب سوزنی و درمان ساختگی را در دوره‌هایی کوتاه مدت (شش هفته) و بلندمدت (شش ماه) بررسی کردند. میزان تسکین درد و بهبود عملکرد بیماران درمان‌شده با طب سوزنی در پیگیری شش‌ماهه، 40% بیش از گروه کنترل بود.

اهمیت انتخاب بهترین متخصص آرتروز زانو

زانو بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین مفصل بدن است که برای انجام اکثر کارهای روزمره به آن نیاز دارید. اگرچه علائم آرتروز زانو را می‌توان با بهره‌گیری از اقدامات خودمراقبتی مانند ورزش، اصلاح رژیم غذایی و کاهش وزن تا حدی کنترل کرد، اما برای آن‌که از مناسب بودن حرکات ورزشی خود اطمینان حاصل کرده و از پیشرفت بیماری نیز جلوگیری کنید، باید از یک متخصص کمک بگیرید. توصیه درمان اشتباه یا عدم انجام صحیح درمان، مشکل مفصل را تشدید می‌کند. بنابراین، هنگام انتخاب بهترین متخصص آرتروز زانو حتما به تجربه و مهارت متخصص موردنظر خود توجه داشته باشید.

نکته مهم دیگر این است که به پزشک معالج خود اطمینان داشته باشید. درمان آرتروز یک فرآیند طولانی است، بنابراین باید رابطه خوبی میان بیمار و پزشک برقرار شود. مشارکت فعال بیمار در درمان آرتروز زانو ضروری است. برای مشارکت در فرآیند درمان باید از بیماری خود و روش انجام درمان‌ها اطلاع داشته باشید و سپس بررسی کنید که آیا پزشک موردنظر تمایلی به آموزش و پاسخ‌گویی به سؤالات شما را دارد یا خیر. در دسترس بودن پزشک نیز بسیار مهم است و باید پزشکی را انتخاب کنید که در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشد و به بیماران مشاوره اینترنتی ارائه دهد. در هنگام مراجعه به کلینیک از به‌روز بودن تجهیزات و رفتار حرفه‌ای پرسنل نیز اطمینان حاصل کنید.

پرسش‌های متداول

چه زمانی باید برای آرتروز زانو به پزشک مراجعه کنم؟

اگر مفصل به شدت دردناک، متورم، کبود و بدشکل شده باشد، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. همچنین بروز علائم جدید، احساس درد در سراسر بدن و نشانه‌های عفونت مانند تب، مراجعه فوری به پزشک را ضروری می‌سازد.

چطور می‌توانم از آرتروز زانو پیشگیری کنم؟

ورزش، تغذیه مناسب، کاهش وزن و پرهیز از انجام حرکات مکرر، احتمال ابتلا به آرتروز را کاهش می‌دهند.

کلینیک ژیوار عمل‌های جراحی را نیز برای درمان آرتروز زانو انجام می‌دهد؟

خیر، ابتدا درمان‌های غیرجراحی انجام می‌شوند و چنانچه نتیجه مناسب حاصل نشود، به یک جراح مجرب معرفی می‌شوید.

کلینیک ژیوار با کدام بیمه‌های تکمیلی قرارداد دارد؟

کلینیک ما با بیمه‌های تکمیلی قرارداد ندارد، اما فاکتور رسمی و مهرشده در اختیارتان قرار می‌دهد تا به شرکت بیمه خود ارائه دهید.

مطمئن نیستم که از درمان‌های بدون‌جراحی نتیجه بگیرم، آیا می‌توانم پیش از مراجعه حضوری با پزشک مشورت کنم؟

بله، از طریق شماره 09134248200 می‌توانید شرح حال و مدارک پزشکی خود را در واتس‌اپ برای آقای دکتر پورقاسمیان ارسال کنید و از ایشان مشاوره آنلاین بگیرید.

فهرست مطالب
نوبت دهی