آدرس: اصفهان توحید جنوبی ساختمان ژیوار طبقه پنجم واحد ۵۰۵

لوگو دکتر پورقاسمیان
مشاوره

بیوفیدبک بی اختیاری ادرار را چگونه درمان می‌کند؟ بررسی مراحل درمان

۲۸ فروردین ۱۴۰۳
بیوفیدبک بی اختیاری ادرار را چگونه درمان می‌کند؟ بررسی مراحل درمان

بیوفیدبک یک روش درمانی است که با بررسی و آنالیز وضعیت عضلات کف لگن به درمان بی‌اختیاری ادرار کمک می‌کند. در این تکنیک، سنسورهایی به عضلات کف لگن متصل می‌شوند و اطلاعاتی در مورد عملکرد آن‌ها به پزشک ارائه می‌دهند. سپس پزشک با بررسی کامل شرایط شما، تمرینات و ورزش‌هایی را ارائه خواهد داد که به تقویت عضلات کف لگن و درمان بی‌اختیاری ادرار کمک خواهد کرد. این روش بی‌خطر و بدون عارضه‌ای است و برای اغلب مبتلایان به بی‌اختیاری ادرار مناسب است. در صورتی که دچار بی‌اختیاری ادرار هستید، مراجعه به پزشک و آغاز برنامه توانبخشی و بیوفیدبک تاثیرات چشمگیری در بهبودتان خواهد داشت.

بیوفیدبک چیست و چگونه به درمان بی‌اختیاری ادرار کمک می‌کند؟

بیوفیدبک چیست و چگونه به درمان بی‌اختیاری ادرار کمک می‌کند؟

روش بیوفیدبک به بیماران آموزش می‌دهد تا فرایندهای فیزیولوژیکی که معمولا غیر ارادی هستند را از طریق تفکر متمرکز، کنترل کنند. این روش خصوصا برای درمان عارضه‌هایی که در اثر استرس ایجاد و یا تشدید شده‌اند، موثر می‌باشد. در روش بیوفیدبک از ابزار الکتریکی برای تبدیل سیگنال‌های بدن که نشان‌ دهنده عملکردهای بدن هستند، استفاده می‌شود. در نتیجه پزشک داده‌های به دست آمده را تحلیل کرده و آموزش‌های لازم را در ارتباط با عضلات یا اندام مختلف بدن به بیمار ارائه می‌دهد. بیمار از تمرینات مورد نظر برای عضلات ضعیف جهت بازیابی قدرت استفاده کرده و یا از تکنیک‌های مخصوص برای رفع مشکلات مختلف مانند سردرد میگرنی، یبوست شدید و بی‌اختیاری ادرار استفاده می‌کند.

در تمرینات ویژه عضلات لگن از یک دستگاه الکترونیکی یا مکانیکی برای انتقال نشانه‌های بصری یا شنیداری مرتبط با تون عضلانی در قسمت کف لگن جهت بهبود آگاهی از این عضلات و کمک به بیمار در انجام تمرینات عضلات کف لگن استفاده می‌شود. عضلات کف لگن انقباض اسفنکتر ادراری را به عهده دارند؛ ضعیف بودن این عضلات ضعیف می‌تواند سبب نشت ادرار شود. اگر این عضلات بیش از حد محکم باشند امکان دارد ادرار کردن برای شخص دشوار باشد. در نتیجه مثانه پس از دفع، مقداری ادرار را در خود نگه می‌دارد. بیوفیدبک می‌تواند به شخص کمک کند که بیاموزد تا چه زمانی و از چه عضلاتی استفاده کند و همچنین جهت جلوگیری از نشت ادرار به چه میزان عضلات مورد نظر را منقبض کند.

اهداف درمان بی اختیاری ادرار با بیوفیدبک

هدف اصلی درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک، آگاهی بخشی و آموزش به بیمار است، بدین منظور، بیوفیدبک اهداف زیر را در درمان دنبال می‌کند:

  • مشاهده سیگنال‌های بدن بیمار (عضلات کف لگن) با استفاده از تجهیزات بیوفیدبک
  • ارزیابی واکنش‌های بیمار به استرس و ریلکسیشن
  • آموزش به بیمار در ارتباط با نحوه تغییر واکنش (زیر نظر پزشک)
  • بهبود ارتباط ذهن-بدن و افزایش خودآگاهی
  • کنترل و تنظیم عملکردهای فیزیولوژیکی بیمار
  • آموزش و یادگیری در ارتباط با واکنش ستیز یا گریز و نحوه تاثیر آن بر سیستم عصبی و وضعیت سلامتی بیمار
  • ارائه واکنش مناسب برای محرک‌های مختلف
  • آموزش به بیمار در جهت تغییر واکنش‌ها در منزل توسط خود بیمار
  • مدیریت استرس و درد
  • آموزش تغییر واکنش‌های بیمار در زندگی روزانه (در منزل، مدرسه و محل کار)

اثربخشی و موفقیت بیوفیدبک در درمان بی‌اختیاری ادرار

بیوفیدبک روشی موثر برای درمان بی‌اختیاری ادرار می‌باشد اما بایستی در همه حال با تمرینات و ورزش‌های عضلات کف لگن همراه باشد؛ لذا درصد موفقیت این تکنیک به طور خاص به همراهی و آگاهی بیمار دارد. از این رو در مطالعات مختلف انجام شده درصد موفقیت و اثربخشی این روش از حدودا 60 تا 80 درصد متغیر است. البته زنان نسبت به مردان نتایج بهتری در درمان با این رو نشان داده‌اند. (منبع 1، منبع 2، منبع 3 و منبع 4)

مزایای درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک

مزایای درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک

استفاده از بیوفیدبک برای درمان بی‌اختیاری ادرار مزایای زیادی دارد که به عنوان یکی از روش‌های موثر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • غیرتهاجمی و کاملا بی‌خطر است.
  • باعث درد نمی‌شود.
  • عملکرد عضلات کف لگن را بهبود بخشیده و آن‌ها را تقویت می‌کند.
  • در بیوفیدبک برای هر بیمار یک طرح درمانی اختصاصی و مناسب طراحی می‌شود.
  • پیشرفت و بهبودی بیمار قابل مشاهده و اندازه‌گیری است.
  • سطح آگاهی بیمار نسبت به بدن و عملکرد عضلات خود افزایش می‌یابد.
  • در طولانی مدت قابل استفاده است و نتایج خوبی نشان می‌دهد.
  • در برخی موارد ممکن است نیاز بیماری به دارودرمانی یا دیگر روش‌های درمانی را کاهش دهد.
  • برای بانوان باردار و گروه‌های حساس قابل استفاده است/

در نتیجه، کسانی که دچار مشکلات بی‌اختیاری ادرار هستند، می‌توانند با خیالی آسوده و بدون نگرانی درمان با بیوفیدبک را انتخاب نمایند.

بیوفیدبک بی‌اختیاری ادرار برای چه کسانی مناسب است؟

بیوفیدبک بی‌اختیاری ادرار برای چه کسانی مناسب است؟

بیوفیدبک روشی بی‌خطر است که تقریبا برای تمام افراد قابل استفاده است و محدودیت خاصی ندارد. این روش برای انواع بی‌اختیاری‌های ادرار مناسب است؛ خصوصا کسانی که بی‌اختیاری ادرار استرسی دارند. همچنین گروه‌های دیگری نیز می‌توانند از این روش استفاده کنند:

  • افرادی که ضعف عضلات کف لگن دارند: اغلب افرادی که بی‌اختیاری ادرار دارند، دچار ضعف عضلات کف لگن هستند بنابراین اولین گروهی خواهند بود که باید از بیوفیدبک برای تقویت عضلات خود استفاده کنند.
  • افرادی که بی‌اختیاری ادرار چندگانه دارند: گروهی از افراد دچار بی‌اختیاری ادرار استرسی و یا مثانه بیش‌فعال به طور همزمان هستند، بیوفیدبک برای این افراد نیز تاثیر خوبی خواهد داشت.
  • کسانی که مشکلات و اختلالات عصبی دارند : افرادی که مشکلات عصبی نظیر ام اس و یا آسیب به نخاع باعث شده تا دچار بی‌اختیاری شوند نیز می‌توانند از بیوفیدبک بهره ببرند.
  • افرادی که در دوران نقاهت جراحی و آسیب هستند: کسانی که به تازگی جراحی پروستات انجام داده‌اند و یا کسانی که در حادثه‌ای به عضلات ناحیه لگنشان آسیب رسیده است.
  • بانوان باردار و آنان که به تازگی زایمان کرده‌اند: بارداری و زایمان فشار زیادی به عضلات لگن وارد خواهد کرد که باعث تحلیل و ضعف عضلات در این ناحیه خواهد شد لذا می‌توانند از بیوفیدبک استفاده کنند.
  • افراد مسن که دچار بی‌اختیاری شده‌اند: با بالا رفتن سن، عضلات توان خود را از دست خواهند داد و نگه‌داشتن ادرار و مدفوع برای فرد دشوار خواهد شد لذا بیوفیدبک می‌تواند به این افراد کمک بسیاری کند.

به خاطر داشته باشید که تاثیرگذاری بیوفیدبک برای هر فرد متفاوت است و به التزام او به برنامه درمان بستگی خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است تا انتظارات واقع‌بینانه از فرایند درمان داشته باشید.

بیوفیدبک بی‌اختیاری ادرار برای چه کسانی مناسب نیست؟

با وجود بی‌خطر بودن بیوفیدبک این روش ممکن است برای برخی مناسب نباشد. افرادی که در گروه‌های زیر قرار می‌گیرند نباید از بیوفیدبک استفاده نمایند.

  • افرادی که زخم باز یا عفونت دارند: کسانی به دلیل حادثه، آسیب یا جراحی در ناحیه مقعدی، کف لگن یا واژن خود دارند. همچنین عفونت‌های واژینال نیز باید قبل از انجام بیوفیدبک درمان شوند.
  • کسانی که مشکلات و عقب ماندگی‌های جسمی و ذهنی دارند: اصلی‌ترین فاکتور بیوفیدبک، همراهی بیمار در تمرین‌های عضلانی است و اگر بیماری نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، درمان بی‌فایده خواهد بود.
  • افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای خاص دارند: برخی مشکلات پوستی، دیابت کنترل نشده و افتادگی رحم و واژن امکان انجام بیوفیدبک را به فرد نخواهد داد.
  • افرادی که به سنسورهای دستگاه آلرژی یا حساسیت دارند: درصد کمی از افراد هستند که ممکن است به سنسورها حساسیت نشان دهند.
  • افرادی که التزامی به درمان ندارند: بخش مهمی از طرح درمانی بیوفیدبک همراهی و تمرین بیمار است. افرادی که به دلایل مختلفی نمی‌توانند تمرین‌های تقویت عضلات و ریلکسیشن را انجام دهند، بیوفیدبک برایشان موثر نخواهد بود.

البته در نهایت نظر پزشک مهم‌ترین فاکتور در تعیین روش درمان موثر است و اگر پزشک مانعی برای استفاده بیمار از درمان با بیوفیدبک نبیند، می‌تواند از این روش بهره ببرد.

آمادگی‌های لازم پیش از جلسه بیوفیدبک

پزشک در جلسه مشاوره نحوه انجام بیوفیدبک را برای بیمار توضیح داده و سوالات بیمار را پاسخ می‌دهد. آمادگی‌های لازم پیش از جلسه بیوفیدبک برای بی‌اختیاری ادرار شامل:

  • بیمار بایستی اطلاع داشته باشد که جهت اندازه‌گیری فعالیت عضلات، پدهای مخصوصی بر روی بدن قرار داده می‌شوند.
  • بیمار بایستی از لباس راحت و گشاد استفاده کند.
  • اولین جلسه درمان ممکن است دو ساعت طول بکشد. بیمار باید به این منظور برنامه‌ریزی کند.
  • بایستی از پاکیزه بوده پوست اطمینان حاصل شود. در روز درمان نباید از کرم یا لوسیون بر روی بدن استفاده شود.
  • جهت ارزیابی جریان ادرار و عملکرد اسفنکترها، مثانه بایستی پر و یا حداقل نیمه ‌پر باشد.
  • بایستی از مصرف نوشیدنی‌های دارای کافئین و نوشیدنی‌های گازدار خودداری شود چرا که سبب افزایش میل به ادرار کردن می‌شوند.
  • بیمار بایستی پیش از درمان، آمادگی لازم برای استفاده از تکنیک‌ها و تمارین ویژه بیوفیدبک را کسب کرده باشد.

جلسه درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک

جلسه درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک

بیوفیدبک به طور کلی طی سه مرحله اصلی انجام می‌شود:

  1. نصب سنسورهای و دریافت اطلاعات عملکرد عضلات: در زمان بیوفیدبک، جهت ارزیابی واکنش‌های فیزیولوژیکی مغز و تبدیل آن‌ها به نشانه‌های دیداری یا شنیداری بر روی صفحه نمایش، سنسورها به پوست متصل می‌شوند.
  2. آنالیز و بررسی اطلاعات دریافتی توسط پزشک: سپس پزشک بیمار را بوسیله یکسری تمارین ویژه راهنمایی می‌کند تا بیمار بتواند واکنش‌های فیزیولوژیکی را اصلاح کند. به این ترتیب بیمار می‌تواند به تدریج این واکنش‌ها را به طور مستقل کنترل کند. جهت ارزیابی عضلاتی که کنترل ادرار را بر عهده دارند، از تجهیزات ویژه نیز در زمان درمان بی‌اختیاری ادرار توسط بیوفیدبک استفاده می‌شود.
  3. ارائه تمرین‌های توانبخشی و تمرکزی توسط پزشک متخصص: بر اساس درمان با بیوفیدبک و نتایج به دست آمده، پزشک تمارین ویژه‌ای را جهت کنترل عضلات کف لگن به بیمار آموزش و ارائه می‌دهد. این روش به تدریج سبب کسب توانایی توسط بیمار جهت کنترل مستقل واکنش‌ها می‌شود.

بیوفیدبک با تحریک الکتریکی

بیوفیدبک دارای انواع مختلفی می‌باشد. در روش بیوفیدبک با تحریک الکتریکی، ابزار پروب در زنان وارد واژن و در مردان وارد مقعد می‌شود. فشار وارد بر پروب در زمان انقباض عضلات بر روی صفحه رایانه نمایش داده می‌شود. پزشک به بیمار آموزش می‌دهد که جهت کنترل موثر بر روی مثانه، چگونه و چه زمانی عضلات بایستی منقبض شوند. در ابتدا بیمار این کار را با راهنمایی صفحه نمایش انجام داده و سپس بدون استفاده از صفحه نمایش بیمار بایستی تمرین را انجام دهد.

به مرور زمان، بیمار بایستی هماهنگی و کنترل بیشتری بر روی عضلات اسفنکتر و کف لگن خود کسب کند. قدرت این عضلات با تمرین در طی روند بیوفیدبک بهبود پیدا می‌کند.

بیوفیدبک با دستگاه اولتراسوند

در یکی دیگر از انواع بیوفیدبک، از دستگاه اولتراسوند استفاده می‌شود. ابزار پروب بر روی ناحیه بین مقعد و آلت تناسلی قرار داده شده و تصویری از اندام‌های لگنی بر روی صفحه نمایش مشاهده می‌شوند. با منقبض کردن عضلات کف لگن، بیمار می‌تواند تغییرات ایجاد شده در اطراف مثانه و روده را مشاهده کند. پزشک می‌تواند پس از مشاهده عملکرد عضلات بر روی صفحه نمایش، نحوه صحیح انقباض را به بیمار آموزش دهد.

تمرین‌های لازم برای بهبود بی‌اختیاری ادرار

بخش اصلی و مهم درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک مربوط به ورزش‌ها و تمرینات عضلات کف لگن است که به مرور می‌تواند فرد را در کنترل بی‌اختیاری ادرار خود توانمند سازد. همچنین مطالعات زیادی در مورد تاثیرات چشمگیر تمرینات عضلات کف لگن انجام شده که این تمرین‌ها به افزایش سرعت بهبودی فرد نیز کمک بسیاری خواهند کرد. (منبع 1، منبع 2)

تمرین کگل

تمرین کگل

یادگیری نحوه تقویت عضلات کف لگن به کاهش یا توقف بی‌اختیاری ادرار کمک می‌کند. تمارین تقویت عضلات کف لگن یا تمرین کگل بیشتر برای درمان بی‌اختیاری ادرار خفیف تا متوسط مناسب است.

  • تمرین کگل بایستی به درستی و به طور منظم انجام شود. متاسفانه عضلات کف لگن قابل مشاهده نیستند و ارزیابی نحوه انجام صحیح این تمرین دشوار می‌باشد. جهت اطمینان از انجام صحیح این تمرین موارد زیر را در نظر داشته باشید:
  • تصور کنید که می‌خواهید گاز را از مقعد خود خارج کنید و بایستی عضلاتی که از خروج گاز از مقعد جلوگیری می‌کنند را منقبض کنید. تمرین مربوط به عضلات اطراف مقعد همچنین سبب تقویت عضلات اطراف واژن و زیر مثانه می‌شود.
  • در زمان انجام تمرین کگل، هیچ کس نباید قادر باشد که تشخیص دهد شما در حال انجام این تمرین هستید. حرکت به طور واضح در زمان انجام این تمرین نشان می‌دهد که از عضلات مناسب استفاده نمی‌کنید.
  • در زمان انجام تمرین کگل نباید عضلات باسن یا ران را منقبض کنید.

در حین تمرین عضلات لگنی، عضلات کمر و معده خود را در حالت شل قرار دهید. پاهای خود را به هم فشار نداده و نفس خود را نیز در زمان انجام این تمرین حبس نکنید.

  1. عضله لگنی خود را برای مدت 3 ثانیه منقبض کرده و سپس برای همین مدت در حالت ریلکس قرار دهید.
  2. این حرکت را به تعداد 10 مرتبه، سه بار در روز تکرار کنید. تلاش کنید که هر هفته 1 ثانیه مدت تمرین را افزایش دهید تا زمانی که بتوانید به مدت 10 ثانیه عضله مورد نظر را منقبض کنید.
  3. به یاد داشته باشید که باید بین انقباض‌ها استراحت کرده و تنفس کنید. شل کردن عضلات به اندازه انقباض عضلات دارای اهمیت است.
  4. در ابتدا این تمرین را در حالتی که بر روی زمین دراز کشیده‌اید انجام دهید. با تقویت عضلات، این تمرین را در حالت نشسته یا ایستاده انجام دهید.

در صورتی که از انجام صحیح این تمرین اطمینان ندارید، از پزشک خود بخواهید که شما را راهنمایی کند.

تمرین کنترل مثانه

تمرین کنترل مثانه نوعی روش رفتاردرمانی است که می‌تواند برای درمان بی‌اختیاری ادرار موثر باشد. هدف از به‌کارگیری این روش، افزایش زمان بین تخلیه مثانه و میزان مایعاتی است که مثانه می‌تواند نگه دارد. این روش همچنین می‌تواند سبب کاهش میزان بی‌اختیاری ادرار و کاهش احساس نیاز شدید به دفع ادرار شود. تمرین کنترل مثانه به شرح زیر می‌باشد:

  • مثانه خود را به محض برخاستن از خواب در زمان صبح، تخلیه کنید.
  • در زمان‌های مشخصی که در مورد آن با پزشک خود مشورت کرده‌اید به دستشویی بروید. پیش از دفع مجدد ادرار، تا زمان تعیین شده طبق برنامه صبر کنید. حتی در صورت عدم احساس نیاز به دفع ادرار، مثانه خود را تخلیه کنید. از برنامه تخلیه مثانه تنها در زمان بیداری پیروی کنید. در زمان شب، تنها در صورتی که بیدار هستید و دفع ادرار برایتان ضروری است، به دستشویی بروید.
  • در صورت احساس نیاز به دفع ادرار پیش از زمان تعیین‌ شده، از تکنیک سرکوب میل به دفع ادرار و یا تکنیک‌های ریلکسیشن مانند تنفس عمیق استفاده کنید. بر ریلکس کردن دیگر عضلات تمرکز کنید. در صورت امکان، تا زمان رفع نیاز به دفع ادرار، بنشینید.
  • چنانچه میل به دفع ادرار رفع شد، طبق برنامه پیش بروید. اگر میل به دفع ادرار رفع نشد، پنج دقیقه صبر کنید و سپس به آرامی به دستشویی بروید. پس از دفع ادرار، مجددا طبق برنامه عمل کنید. این روند را هر زمانی که احساس و میل به دفع ادرار ایجاد شد تکرار کنید.
  • پس از دستیابی به نتیجه اولیه، به تدریج زمان بین تخلیه مثانه را با فواصل 15 دقیقه‌ای افزایش داده و سعی کنید که این فاصله را هر هفته افزایش دهید. تشخیص میزان افزایش زمان بین فواصل دفع ادرار بر عهده خود شما می‌باشد. زمان بین هر بار دفع ادرار را افزایش دهید تا به فاصله 3 تا 4 ساعته دفع ادرار دست پیدا کنید.
  • دستیابی به نتیجه نهایی بین 6 تا 12 هفته زمان نیاز دارد. در صورت عدم دستیابی فوری به نتیجه دلسرد نشوید. برخی از روزها ممکن است به نتیجه دلخواه دست یافته و برخی روزهای دیگر امکان دارد به نتیجه مورد نظر دست پیدا نکنید. با ادامه تمرین کنترل مثانه، هر چه بیشتر به نتیجه رضایت‌بخش نزدیک‌تر می‌شوید بنابراین به تمرین ادامه دهید.

تمرینات تنفسی و ریلکسیشن

تمرینات تنفسی و ریلکسیشن

کنترل و ریلکس کردن عضلات کف لگن می‌تواند در رفع بی‌اختیاری ادرار ضروری باشد. در این قسمت نحوه استفاده از تمارین تنفسی و ریلکسیشن توضیح داده می‌شود:

  • در حالت نشسته قرار گرفته و یا بر روی زمین دراز بکشید.
  • تنفس به صورت عمیق و از قسمت دیافراگم را آغاز کنید. به آرامی از طریق بینی هوا را به داخل دهید، شکم را منبسط کرده و سپس به آرامی هوا را از طریق دهان خارج کنید.
  • با انجام تمرین تنفس، بر آزادسازی و کاهش تنش در عضلات کف لگن تمرکز کنید.

مراقبت‌های بعد از درمان با بیوفیدبک

مراقبت‌های بعد از درمان با بیوفیدبک

رعایت مراقبت‌های لازم بعد از درمان با بیوفیدبک مهم و ضروری است زیرا تاثیرات بیوفیدبک و تمرینات آن تنها با پشتکار و توجه به نکات مراقبتی مشخص خواهد شد. موارد زیر می‌توانند سرعت بهبودی شما را افزایش دهند:

  • وزن خود را مدیریت کنید: در صورت اضافه وزن، رژیم غذایی مناسبی را شروع کنید. وزن بالا فشار به عضلات کف لگن را افزایش می‌دهد.
  • سیگار را ترک کنید: سرفه کردن ناشی از مصرف دخانیات می‌تواند به بی‌اختیاری استرسی دامن بزند.
  • مصرف مایعات را مدیریت نمایید: میزان مصرف مایعات را در طول روز مدیریت کنید، ممکن است پزشک مصرف برخی مایعات دیورتیک ( ادرار آور) مثل چای، الکل و قهوه را محدود نماید.
  • داروهای دیوریتیک را خودسرانه مصرف نکنید : در مصرف هرگونه دارو با پزشک خود مشورت نمایید.
  • مراقبت عفونت‌های ادراری و واژینال باشید: ابتلا به انواع عفونت‌های دستگاه تناسلی یا ادراری می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد.
  • مراقب یبوست باشید : یبوست می‌تواند در درمان بی‌اختیاری ادرار اختلال ایجاد کند و به عضلات کف لگن فشار زیادی وارد نماید، لذا رژیم غذایی مناسبی را پیش بگیرید تا از ابتلا به یبوست جلوگیری شود.

هزینه بیوفیدبک برای درمان بی‌اختیاری ادرار

هزینه درمان با بیوفیدبک به تعداد جلسات مورد نیاز هر بیمار بستگی دارد، همچنین مهارت پزشک و موقعیت مکانی کلینیک درمانی در هزینه نهایی موثر است، از این رو برای اطلاع از هزینه‌‌های جلسات بیوفیدبک می‌توانید با کلینیک ما در ارتباط باشید.

سخن نهایی

بیوفیدبک در درمان بی‌اختیاری ادرار روش موثری محسوب می‌شود. با این حال، بیوفیدبک به تنهایی روش برای درمان بی‌اختیاری ادرار به شمار نمی‌رود ولی می‌تواند به همراه تمارین مربوط به عضلات کف لگن استفاده شود. انجام این تمارین، همکاری بیمار و اطلاعات کسب شده از بیوفیدبک می‌توانند به بیمار در جهت کنترل اسفنکترها و عضلات کف لگن در جهت جلوگیری از بی‌اختیاری ادرار کمک کنند.

سوال‌های رایج در مورد درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک

آیا بیوفیدبک بی‌اختیاری ادرار درد دارد؟

خیر بیوفیدبک کاملا بدون درد است، تنها ممکن است به دلیل تحریک الکتریکی عضلات بیمار کمی احساس ناخوشایند داشته باشد.

آیا بیوفیدبک بی‌اختیاری ادرار عوارض دارد؟

خیر تاکنون عوارضی ناشی از بیوفیدبک گزارش نشده است و این روش کاملا ایمن و بی‌خطر است.

تعداد جلسات بیوفیدبک برای درمان بی اختیاری ادرار چقدر است؟

تعداد جلسات بیوفیدبک به نظر پزشک و شدت عارضه بستگی دارد اما از 4 تا 10 جلسه ممکن است متغیر باشد.

مدت زمان جلسات بیوفیدبک چقدر است؟

جلسات بیوفیدبک به طور متوسط بین 30 تا 60 دقیقه به طول می‌انجامد.

آیا بیوفیدبک برای درمان بی‌اختیاری ادرار و شب ادراری کودکان نیز مناسب است؟

بله بیوفیدبک روشی کم تهاجم و  بی‌خطر است لذا برای درمان مشکلات ادراری کودکان نیز قابل استفاده است.

آیا استفاده از مخروط های واژینال در درمان بی اختیاری با بیوفیدبک موثر است؟

بله مخروط‌های واژینال در واژن قرار می‌گیرند و با مسدود نمودن مجرای ادرار به بی‌اختیاری کمک می‌کند. همچنین برای تقویت عضلات کف لگن و استفاده هنگام تمرینات کگل نیز موثر هستند.

چه روش‌های دیگری برای درمان بی‌اختیاری ادرار با بیوفیدبک وجود دارد؟

برای درمان  بی‌اختیاری ادرار ، روش‌هایی مثل تزریق ژل، دارو درمانی و حتی در مواردی جراحی نیز ممکن است توصیه شود.

تزریقات چگونه باعث درمان بی‌اختیاری ادرار می‌شود؟

پزشک می‌تواند سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) را جهت درمان بی‌اختیاری ادرار و سندروم مثانه بیش‌فعال در قسمت‌های مجاور مثانه تزریق کند.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

نوبت دهی